Penziony Jeseníky – Ubytování Jeseníky

Penzion U Hradilů

Vrbno pod Pradědem

+420­ 602­ 560­ 763
CZ
CZ
CZ
CZ

Lesní slavnosti pro děti
12.-14.10.2012

 slavnosti pro děti                       

 

 

Milí kamarádi, přátelé a příznivci zábavy všeho druhu.

 

Oproti předchozím rokům jsme pro s připravili malou změnu v tradičním "Rozloučeníprázdninami“. Naše podzimní „Lesní hry“ se nesly v duchu přírodním, kdy si dospěláci mohli připomenout a děti se přiučit, co všechno se v lese vidět, slyšet a zažít.

Akce probíhala na chatě Sokolce a v jejím blízkém okolí.

 

Sluníčko se na nás smálo od samého rána a i když již nemělo letní sílu, jeho podzimní barevná nálada se přenášela na všechny zúčastněné.

 

V pátek jsme se zabydleli na Sokolce a u táboráku a opékání špekáčků jsme se seznámili s programem, který nás čekal. Když se sešeřilo a dobrá večeře zmizela v našich útrobách, vyslali jsme děti a taky dospěláky na dobrodružnou stezku odvahy tmavým lesem. Cesta byla křivolaká, plná překvapení. Děti hledaly fáborky a světýlka, které je dovedly až k legendárnímu starému traperovi. Ten nám barevnými znameními pomaloval tváře a my se podle barev rozdělili na několik družstev.

Když jsme šťastně dorazili zpět k táborovému ohni, v jeho záři jsme hledali své spolubarevníky :-), se kterými jsme druhý den měli soutěžit o nejlepší kotlíkový guláš. Pak už byl prostor pro kytaristy, zpívání i povídání, také však popíjení lahodného svařáčku a Svijanského piva, kterými nás zásobily rychlé spojky z Penzionu u Hradilů. Večer patřil zejména něžným krásným polovičkám chrabrých mužů :-) 

sobotu, po připravení jednotlivých stanovišť, jsme se sešli u doutnajícího táboráku. Pavel rozdal dětem „karty zálesáka“ a společně s Helou vysvětlili následující klání. Děti procházely stanoviště a plnily úkoly. Musely projít zkouškou trpělivosti při střelbě ze vzduchovky a luku, zkouškou obratnosti při bungeeruningu, zkouškou lesních a zdravotnických znalostí, zkouškou odvahy, síly, vytrvalosti a umění uzlování při horolezeckém výstupu na nedalekou skálu, také zkouškou zručnosti při výrobě žonglovacích míčků a zkouškou dovednosti při jízdě na koni. Cestu dětem provázel Tahák do lesa a pro všechny byla k dispozici na louce u Sokolky vydatná a sytá polévka kulajda  nebo česnečka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za všechny zúčastněné Pavel a Helena

majitel@penzionuhradilu.cz